KENT REHBERİ

• Nöbetçi Eczaneler
• İzmir Hakkında
• Turizm ve Seyahat
• Konsolosluklar
• Muhtarlıklar

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

Nutuk - Çizgi Roman
Balıkçı ve Oğlu
Bukre Kalp
Emanet Çocuk
Kanatlarım Var Benim

HAFTANIN KİTABI

Camdaki Kız

“Küçükken çekilen acıların ateşi kolay sönmüyor, kolay unutulmuyor ve izlerini hayatımız boyunca üstümüzde taşıyoruz.”

Aşk yakıyor
Ayrılık kavuruyor
Aldatılmaksa hep çok acıtıyor:

Bize çocukluk


  Yemekte Baharatların Yarıştığı Tarifte İzmir 2. Oldu 09.06.2021 / 00:00  
  Dünya Baharat Konseyi ASTA'nın ikincilik ödülü İzmirli firmanın oldu.

Bu yıl dünyada ilk kez düzenlenen yemekte baharat kullanımı yarışmasında İzmirli baharat firması Jayanti Herbs and Spice'ın ar - ge bölmünüce hazırlanan "İzmir Güneşi" adlı yemekleriyle ikinciliği elde etti.

Chef Frances Wilson, Chef Simone Cormier ve Chef Charlie Baggs'ten oluşan jüri Ege kültürünü yansıtan müzik, cibez otu ve adında İzmir'in yer aldığı İzmir Güneşi'ni (sun of İzmir)  ikincilik ödülüne değer buldu.  

Jüri;  katılımcıların tariflerini sarımsak tozu, karabiber, muskat, chilli biber ve maceden oluşan beş baharatın kullanıldığı en yaratıcı tarif, yemek sunuluşu ve tarifin tabaktaki estetik görüntüsü açısından değerlendirdi.

Yarışmaya 11 katılımcı  arasından yarı finalde ilk 3 arasında yer alan  İzmir Güneşi,  özgün tarif ve baharat kullanma becerisi ile yarışmayı 2. Sırada tamamladı.” çevrimiçi gerçekleşen açık oylamada ikincilik ödülü aldı.  

Yarışmanın gerçekleştiği Dünya Baharat Endüstrisi  Konseyi'nin adresi ise şöyle;   
https://www.astaspice.org/industry-news-events/asta-online-2021-program-overview/asta-online-2021-spice-up-asta-cooking-demonstration-and-contest-2/

 
   
P
S
Ç
P
C
C
P
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7


Etkinliklerinizi etkinlik@izmir.com.tr
e-posta adresimize gönderin, yayınlayalım..