İzmir Hakkında
Turizm ve Seyahat
Tur Otobüsleri
Oto Kiralama
Taksi Durakları
Önemli Telefonlar
Nöbetçi Eczaneler
Konsolosluklar
Muhtarlıklar
Bankalar
Noterler



Pazar


Pazartesi


Salı



  Zeytinyağlı Enginar  
 

Malzemeler:
Enginar 8 orta boy 1.5 kilogram
Limon suyu 2/5 su bardağı 80 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Havuç 2 orta boy 200 gram
Bezelye ½ su bardağı 75 gram
Zeytinyağı ½ su bardağı 100 gram
Dereotu 1 demet 40 gram
Patates 2 orta boy 200 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram
Su 1 ½ su bardağı 300 gram
Un 1 yemek kaşığı 6 gram
Limon suyu 1 ½ yemek kaşığı 15 gram 
 
Hazırlanışı:
Sebzeler yıkanır. Keskin bir bıçakla enginarların baş kısımları 2.5 santimetre genişliğinde kesilir. Dıştaki kalın yapraklar ayıklanır, yıkanır, 2 ½ yemek kaşığı limon suyu konmuş su içerisine koyulur ve diğer işlemler tamamlanana kadar bekletilir. Soğanlar soyulur, yıkanır ve 4 parçaya kesilir ve 0.5 santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğranır. Havuçlar kazınır, 1 santimetre kalınlıkta doğranır. Enginarlar limonlu sudan çıkarılır ve yayvan bir tencereye dizilir. Üzerine soğan, havuç ve bezelye yerleştirilir, kendi sapıyla sıkı bağlanmış ½ demet dereotu koyulur. Tuz ve şeker serpilir. Zeytinyağı, 4 yemek kaşığı limon suyu ve 1 ¼ su bardağı sıcak su eklenir. Kapak kapatılır, 30-35 dakika pişirilir. Patatesler soyulur, 1 santimetreküp irilikte kesilir, enginara eklenir, patates yumuşayıncaya kadar pişirilir. Un soğuk suda ezilir, kalan limon suyu eklenir, karıştırarak pişen sebzelere eklenir. Servis tabağına enginarlar açık tarafları üste gelecek şekilde koyulur, kalan sebzeler üzerine yerleştirilir. Kalan dereotu kıyılır, yemeğin üzerine serpilir. Soğuk servis yapılır.
 

Besin Değerleri     (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji                    (270 kalori)
Protein                  4.9 gram
Yağ                       17.3 gram
Karbonhidrat        26.9 gram
Porsiyon Miktarı    6

 
Aralık'18
P
S
Ç
P
C
C
P
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6