KENT REHBERİ

• Nöbetçi Eczaneler
• İzmir Hakkında
• Turizm ve Seyahat
• Konsolosluklar
• Muhtarlıklar

HAVA DURUMU


13°C

13°C

14°C
Çarş. Perş. Cuma

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

İmkansız İlişkilerden Mümkün İlişkilere
Yolcu
Düşündüğün Gibi Değil
Zafer Sızlanarak Kazanılmaz
Harflerin Dansı

HAFTANIN KİTABI

Yanlışlıktan Değil Yalnızlıktan

“Acaba çok yanlış yaptığım için mi yalnız kaldım, yoksa yalnız kaldığım için mi yanlış yaptım?”

Yanlış olan, başkasını sevmek değildir. Bir başkasını sevmek dünyanın en güzel, en tamamlayıcı hissidir.
Yanlış olan...


  Zeytinyağlı Kereviz  
 

Malzemeler:
Kereviz 4 küçük boy 1 kilogram
Havuç 2 orta boy 200 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Patates 2 orta boy 250 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Su(sıcak) 1 su bardağı 200 gram
Maydanoz 3-4 dal 10 gram

Hazırlanışı:
Soyduğunuz kerevizin ortasını havucun girebileceği büyüklükte oyunuz. İçindeki havuç dahil, kerevizi 1 santimetre kalınlıkta daireler şeklinde keserek yayvan bir tencereye yerleştiriniz. Soğanı ince ince doğrayınız. Patatesi 2 santimetreküp irilikte kuşbaşı olarak doğrayarak kerevizlerin aralarına yerleştiriniz. Tuz, şeker, yağ, limon suyu ve suyu ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar 40-45 dakika pişiriniz. Servis tabağına alarak üzerine maydanoz yapraklarını serpiştiriniz.
 

Besin Değerleri    (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji                   (215 kalori)
Protein                 3.4 gram
Yağ                      13.8 gram
Karbonhidrat        21.5 gram
Porsiyon Miktarı    6

 
P
S
Ç
P
C
C
P
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9


Etkinliklerinizi etkinlik@izmir.com.tr
e-posta adresimize gönderin, yayınlayalım..