KENT REHBERİ

• Nöbetçi Eczaneler
• İzmir Hakkında
• Turizm ve Seyahat
• Konsolosluklar
• Muhtarlıklar

HAVA DURUMU


13°C

13°C

14°C
Salı Çarş. Perş.

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

O Kadar da Harika Değilsin
İtiraf
Kuyucaklı Yusuf
Stratejist
Büyük Sorulara Kısa Yanıtlar

HAFTANIN KİTABI

Öğretmenim Bir Bakar mısın?

Hangi eğitim sistemi içinde olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği bir an vardır. Bu kitap, öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği o anın gücünü anlatmaktadır. O anda öğretmen, öğrencinin gönül kap


  Zeytinyağlı Kereviz  
 

Malzemeler:
Kereviz 4 küçük boy 1 kilogram
Havuç 2 orta boy 200 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Patates 2 orta boy 250 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Su(sıcak) 1 su bardağı 200 gram
Maydanoz 3-4 dal 10 gram

Hazırlanışı:
Soyduğunuz kerevizin ortasını havucun girebileceği büyüklükte oyunuz. İçindeki havuç dahil, kerevizi 1 santimetre kalınlıkta daireler şeklinde keserek yayvan bir tencereye yerleştiriniz. Soğanı ince ince doğrayınız. Patatesi 2 santimetreküp irilikte kuşbaşı olarak doğrayarak kerevizlerin aralarına yerleştiriniz. Tuz, şeker, yağ, limon suyu ve suyu ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar 40-45 dakika pişiriniz. Servis tabağına alarak üzerine maydanoz yapraklarını serpiştiriniz.
 

Besin Değerleri    (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji                   (215 kalori)
Protein                 3.4 gram
Yağ                      13.8 gram
Karbonhidrat        21.5 gram
Porsiyon Miktarı    6

 
P
S
Ç
P
C
C
P
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


Etkinliklerinizi etkinlik@izmir.com.tr
e-posta adresimize gönderin, yayınlayalım..