İzmir Hakkında
Turizm ve Seyahat
Tur Otobüsleri
Oto Kiralama
Taksi Durakları
Önemli Telefonlar
Nöbetçi Eczaneler
Konsolosluklar
Muhtarlıklar
Bankalar
Noterler



Pazar


Pazartesi


Salı



  Zeytinyağlı Kereviz  
 

Malzemeler:
Kereviz 4 küçük boy 1 kilogram
Havuç 2 orta boy 200 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Patates 2 orta boy 250 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Su(sıcak) 1 su bardağı 200 gram
Maydanoz 3-4 dal 10 gram

Hazırlanışı:
Soyduğunuz kerevizin ortasını havucun girebileceği büyüklükte oyunuz. İçindeki havuç dahil, kerevizi 1 santimetre kalınlıkta daireler şeklinde keserek yayvan bir tencereye yerleştiriniz. Soğanı ince ince doğrayınız. Patatesi 2 santimetreküp irilikte kuşbaşı olarak doğrayarak kerevizlerin aralarına yerleştiriniz. Tuz, şeker, yağ, limon suyu ve suyu ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar 40-45 dakika pişiriniz. Servis tabağına alarak üzerine maydanoz yapraklarını serpiştiriniz.
 

Besin Değerleri    (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji                   (215 kalori)
Protein                 3.4 gram
Yağ                      13.8 gram
Karbonhidrat        21.5 gram
Porsiyon Miktarı    6

 
Aralık'18
P
S
Ç
P
C
C
P
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6