İzmir Hakkında
Turizm ve Seyahat
Tur Otobüsleri
Oto Kiralama
Taksi Durakları
Önemli Telefonlar
Nöbetçi Eczaneler
Konsolosluklar
Muhtarlıklar
Bankalar
Noterler



Pazar


Pazartesi


Salı



  Zeytinyağlı Pırasa  
 

Malzemeler:
Pırasa 5 orta boy 1 kilogram
Havuç 2 büyük boy 250 gram
Soğan 1 küçük boy 40 gram
Pirinç ½ çay bardağı 45 gram
Tuz 1 ½ tatlı kaşığı 9 gram
Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Su(sıcak) 1 ½ su bardağı 300 gram
Limon ½ orta boy 50 gram 
 
Hazırlanışı:
Pırasa yıkanıp ayıklanır, 2 santimetre kalınlıkta doğranır. Havuçlar kazılıp temizlenerek yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde kesilir. Soğan soyularak ince ince doğranır. Doğranan sebzeler tencereye koyularak üzerine pirinç, tuz, şeker serpilir. Yağ ve su da eklenerek kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Servis tabağına alınarak limonla servis edilir.
 

Besin Değerleri     (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji                    (234 kalori)
Protein                  3.9 gram
Yağ                       13.8 gram
Karbonhidrat        25.6 gram
Porsiyon Miktarı    6

 

 
Aralık'18
P
S
Ç
P
C
C
P
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6