KENT REHBERİ

• Nöbetçi Eczaneler
• İzmir Hakkında
• Turizm ve Seyahat
• Konsolosluklar
• Muhtarlıklar

HAVA DURUMU


13°C

13°C

14°C
Salı Çarş. Perş.

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

O Kadar da Harika Değilsin
İtiraf
Kuyucaklı Yusuf
Stratejist
Büyük Sorulara Kısa Yanıtlar

HAFTANIN KİTABI

Öğretmenim Bir Bakar mısın?

Hangi eğitim sistemi içinde olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği bir an vardır. Bu kitap, öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği o anın gücünü anlatmaktadır. O anda öğretmen, öğrencinin gönül kap


  Zeytinyağlı Pırasa  
 

Malzemeler:
Pırasa 5 orta boy 1 kilogram
Havuç 2 büyük boy 250 gram
Soğan 1 küçük boy 40 gram
Pirinç ½ çay bardağı 45 gram
Tuz 1 ½ tatlı kaşığı 9 gram
Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Su(sıcak) 1 ½ su bardağı 300 gram
Limon ½ orta boy 50 gram 
 
Hazırlanışı:
Pırasa yıkanıp ayıklanır, 2 santimetre kalınlıkta doğranır. Havuçlar kazılıp temizlenerek yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde kesilir. Soğan soyularak ince ince doğranır. Doğranan sebzeler tencereye koyularak üzerine pirinç, tuz, şeker serpilir. Yağ ve su da eklenerek kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Servis tabağına alınarak limonla servis edilir.
 

Besin Değerleri     (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji                    (234 kalori)
Protein                  3.9 gram
Yağ                       13.8 gram
Karbonhidrat        25.6 gram
Porsiyon Miktarı    6

 

 
P
S
Ç
P
C
C
P
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


Etkinliklerinizi etkinlik@izmir.com.tr
e-posta adresimize gönderin, yayınlayalım..