KENT REHBERİ

• Nöbetçi Eczaneler
• İzmir Hakkında
• Turizm ve Seyahat
• Konsolosluklar
• Muhtarlıklar

HAVA DURUMU


13°C

13°C

14°C
Salı Çarş. Perş.

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

O Kadar da Harika Değilsin
İtiraf
Kuyucaklı Yusuf
Stratejist
Büyük Sorulara Kısa Yanıtlar

HAFTANIN KİTABI

Öğretmenim Bir Bakar mısın?

Hangi eğitim sistemi içinde olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği bir an vardır. Bu kitap, öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği o anın gücünü anlatmaktadır. O anda öğretmen, öğrencinin gönül kap


  Kıymalı Ispanak  
 

Malzemeler:
Ispanak - 1 kilogram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Kıyma 1 su bardağı 175 gram
Sıvıyağ 3 yemek kaşığı 30 gram
Pirinç ¼ su bardağı 45 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Tuz 1 ½ tatlı kaşığı 9 gram
Su(sıcak) 1 su bardağı 200 gram 
 
Hazırlanışı:
Ispanak ayıklanır, yıkanır. İnce ince kıyılan soğan, kıyma ve yağ tencereye koyularak kısık ateşte 8-10 dakika pişirilir. Yıkanan pirinç, salça, tuz ve su ile birlikte tencereye eklenir. Ispanak 1 santimetre kalınlıkta doğranır ve kaynayan karışıma katılır. Yaklaşık 10-15 dakika pişirilir.
 

Besin Değerleri         (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji                        (165 kalori)
Protein                     11.1 gram
Yağ                           8.1 gram
Karbonhidrat            14.1 gram
Porsiyon Miktarı        6
 

 
P
S
Ç
P
C
C
P
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


Etkinliklerinizi etkinlik@izmir.com.tr
e-posta adresimize gönderin, yayınlayalım..