İzmir Hakkında
Turizm ve Seyahat
Tur Otobüsleri
Oto Kiralama
Taksi Durakları
Önemli Telefonlar
Nöbetçi Eczaneler
Konsolosluklar
Muhtarlıklar
Bankalar
Noterler



Pazar


Pazartesi


Salı



  Kıymalı Ispanak  
 

Malzemeler:
Ispanak - 1 kilogram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Kıyma 1 su bardağı 175 gram
Sıvıyağ 3 yemek kaşığı 30 gram
Pirinç ¼ su bardağı 45 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Tuz 1 ½ tatlı kaşığı 9 gram
Su(sıcak) 1 su bardağı 200 gram 
 
Hazırlanışı:
Ispanak ayıklanır, yıkanır. İnce ince kıyılan soğan, kıyma ve yağ tencereye koyularak kısık ateşte 8-10 dakika pişirilir. Yıkanan pirinç, salça, tuz ve su ile birlikte tencereye eklenir. Ispanak 1 santimetre kalınlıkta doğranır ve kaynayan karışıma katılır. Yaklaşık 10-15 dakika pişirilir.
 

Besin Değerleri         (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji                        (165 kalori)
Protein                     11.1 gram
Yağ                           8.1 gram
Karbonhidrat            14.1 gram
Porsiyon Miktarı        6
 

 
Aralık'18
P
S
Ç
P
C
C
P
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6