İzmir Hakkında
Turizm ve Seyahat
Tur Otobüsleri
Oto Kiralama
Taksi Durakları
Önemli Telefonlar
Nöbetçi Eczaneler
Konsolosluklar
Muhtarlıklar
Bankalar
Noterler



Pazar


Pazartesi


Salı



  İzmir Köfte  
 

Malzemeler:
Soğan 2 küçük boy 90 gram
Maydanoz 2/3 demet 40 gram
Ekmek(bayat) 2 orta dilim 60 gram
Koyun kıyma 2 4/5 su bardağı 500 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Karabiber ½ tatlı kaşığı 1 gram
Yeni bahar ¼ tatlı kaşığı 0.5 gram
Kırmızı biber ¼ tatlı kaşığı 0.5 gram
Kimyon 1 tatlı kaşığı 2 gram
Sıvıyağ 2 yemek kaşığı 20 gram
Domates 3 orta boy 350 gram
Yeşil biber 3 orta boy 50 gram
Sarımsak 2 diş 6 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Su(sıcak) ½ su bardağı 100 gram 
 
Hazırlanışı:
Soğan soyulur, yıkanır, rendelenir. Yıkanan maydanoz ince ince kıyılır, 1/3 ü ayrılır. Ekmeğin kenarları çıkartılır, içi ıslatılır ve iyice sıkılır. Kıyma, soğan, maydanoz, yumurta, 1 ½ tatlı kaşığı tuz ve baharatla birlikte yoğurulur. On iki parçaya bölünür. Avuç içinde uzun yuvarlayarak şekil verilir. Teflon tavaya sıvıyağ eklenir, ısınınca köfteler hafifçe kızartılır ve yayvan bir tencereye yerleştirilir. Domates ve yeşil biber yıkanır, biberin sapları kesilir. Sarımsak soyulur, yıkanır ve ezilir. Domates köftelerin kızardığı tencereye rendelenir, sarımsak, salça, kalan tuz ve ½ su bardağı sıcak su eklenip ocağa koyulur, kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Bu sos köftelerin üzerine dökülür. Biberler yerleştirilir. Kısık ateşte biberler hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika pişirilir. Ocaktan alınıp ayrılan maydanoz serpilir.
 

Besin Değerleri       (1 porsiyon için geçerli değerler):
Enerji:                    (717 kalori)
Protein:                  44.7 gram
Yağ:                       57 gram
Karbonhidrat:        3.2 gram
Porsiyon Miktarı:    6
 

 
Aralık'18
P
S
Ç
P
C
C
P
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6