İzmir Hakkında
Turizm ve Seyahat
Tur Otobüsleri
Oto Kiralama
Taksi Durakları
Önemli Telefonlar
Nöbetçi Eczaneler
Konsolosluklar
Muhtarlıklar
Bankalar
Noterler



Pazar


Pazartesi


Salı



  Bergama Çığırtması  
 

 
Malzemeler:
1 kg ince uzun patlıcan
1/2 kg domates
100 gr yeşil biber
5 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 fiske tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanlar şerit şerit kesilir enine boyuna bıçakla çizikler yapılır acısı çıkması için 20 dk. Tuzlu suda bekletilip sıkılır. Kızdırılmış 1 bardak yağda azcık öldürerek kızartılır. Arkasından yağdan alınıp başka yayvan bir tavada bekletilir. Biberler de kızartılıp üstüne konur. Küp küp doğranmış domates patlıcan ve biberlerin üstüne konur. En üste sarımsak eklenir. Kızartma yağından üzerlerine azıcık dökülüp kapağı kapatılmış bir şekilde domatesler pişinceye kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

 
Aralık'18
P
S
Ç
P
C
C
P
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6