İzmir Hakkında
Turizm ve Seyahat
Tur Otobüsleri
Oto Kiralama
Taksi Durakları
Önemli Telefonlar
Nöbetçi Eczaneler
Konsolosluklar
Muhtarlıklar
Bankalar
Noterler



Pazar


Pazartesi


Salı



  Patlıcan Pabucaki  
 

Malzemeler:
6 adet patlıcan
1 adet soğan
4 adet domates
1 adet yumurta
2 çay bardağı zeytinyağı
50 gr beyaz peynir
50 gr lor peyniri
1.5 tatlı kaşığı şeker
Tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanlar, uzunlamasına ortadan ikiye ayrılıp bir müddet tuzlu suda bekletildikten sonra hafifçe sıkılarak süzülür ve tuzlu suda haşlanır. Pişince yağlanmış bir tepsiye dizilerek kaşık yardımıyla içleri çıkarılır. Çıkarılan iç bıçakla ufalanır. Diğer tarafta rendelenmiş soğanlar yağda kavrulur. Üstüne doğranmış patlıcan içleri ilave edilir ve iyice kavrulur. Bu karışıma sırasıyla doğranmış domatesler, beyaz peynir ile lor peyniri karışımı, şeker ve tuz ilave edilip pişirmeye devam edilir. Ocaktan indirildikten sonra yavaşça yumurta yedirilir. Hazırlanan iç, tepside dizili olan patlıcanlara doldurulur. Üzerine bir miktar un serpilip önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Soğuk veya sıcak olarak servis yapılabilir. Kabak ile yapılırsa “kabak pabucaki” adını alır.

 
Aralık'18
P
S
Ç
P
C
C
P
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6