KENT REHBERİ

• Nöbetçi Eczaneler
• İzmir Hakkında
• Turizm ve Seyahat
• Konsolosluklar
• Muhtarlıklar

HAVA DURUMU


13°C

13°C

14°C
Çarş. Perş. Cuma

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

İmkansız İlişkilerden Mümkün İlişkilere
Yolcu
Düşündüğün Gibi Değil
Zafer Sızlanarak Kazanılmaz
Harflerin Dansı

HAFTANIN KİTABI

Yanlışlıktan Değil Yalnızlıktan

“Acaba çok yanlış yaptığım için mi yalnız kaldım, yoksa yalnız kaldığım için mi yanlış yaptım?”

Yanlış olan, başkasını sevmek değildir. Bir başkasını sevmek dünyanın en güzel, en tamamlayıcı hissidir.
Yanlış olan...


  Kabak Mücveri  
 

Malzemeler:
2 Sakız Kabağı
1/2 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
75 gr Beyaz Peynir
1 Yumurta
2,5 Çorba Kaşığı Un
1/4 Çay Kaşığı Toz Beyaz Biber
Bir Tutam Tuz
1.5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı:
Kabakları yıkayın,iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun.Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin.Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın.Dereotunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyın.Tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin.Rendelenmiş kabağa,tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın. Tavada ayçiçek yağını kızdırın.Mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın.Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın.Delikli kevgirle yağını süzerek fazlasını emmesi için mutfak kağıdının üstüne alın.Tuzunu serpikten sonra servis tabağına alın. Burada dikkat etmemiz gereken nokta,peynirin tuzlu olması halinde ayrıca tuz koymamanız gerektiğidir.

 
P
S
Ç
P
C
C
P
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9


Etkinliklerinizi etkinlik@izmir.com.tr
e-posta adresimize gönderin, yayınlayalım..