KENT REHBERİ

• Nöbetçi Eczaneler
• İzmir Hakkında
• Turizm ve Seyahat
• Konsolosluklar
• Muhtarlıklar

HAVA DURUMU

Güneşli 20°C
Güneşli 20°C
Güneşli 20°C
Çarş. Perş. Cuma

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

Aslanlı Yol
Ünsüz Youtuber'ın Günlüğü-Troller
Yükselmek İsteyen Adam
Ulysses
Martıların Çocukluğu

HAFTANIN KİTABI

Hayır Diyebilme Sanatı

Gerçekten “özgür” müsünüz?
Dilediğiniz zaman dilediğiniz yemeği yiyebiliyor olmak mıdır sizce özgürlük?
Toplumsal hiçbir baskı hissetmeden içinizden geldiği gibi giyinebiliyor olmak mı yoksa?
Canınızın istediği saatte




İzmir Gastro Fest

 
Bu yıl 20 Ekim'de ikincisi gerçekleşecek İzmir Gastro Fest'in teması "Pazar Yeri ve Kültürü" :

Amerika, Lübnan, Polonya, İngiltere, İsrail, İspanya, İtalya ve Almanya'nın ünlü şefleri, fikir önderleri bu kez dünyaya İzmir'den bakacaklar...

20 Ekim Pazar günü Tarihi Alsancak Tren Garı Pazar yerine dönüşüyor.  İzmir'in meşhur boyozlu, gevrekli kahvaltısı ile başlayan İzmir Gastro Fest, oturumlar, yemek belgeselleri, yabancı ve Türk şeflerin eşleştiği workshoplar, İzmir ve İstanbul'un önde gelen şefleri ve restoranları tarafından hazırlanan tadım sofraları ile devam ediyor. Festival müthiş bir konser ve ‘afterparty' ile sona eriyor: Uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir gastronomik deneyim yaşamak, hep birlikte eğlenmek üzere davetlsiniz:

Konuklar
- Polonya'nın yıldız şefi Aleksander Baron, Güzel sanatlar eğitimli bir heykeltraş, grafitti sanatçısı, yazar ve aynı zamanda restorancı. İngiltere ve Varşova'nın en iyi restoranlarına imzasını atmış Gault Millau  ödüllü şef genç kuşağın en önemli isimlerinden Baron'u atölye çalışmasıyla yakından tanıyacağız.
- Yeme-içme dünyasında saygın bir yere sahip olan, San Francisco'daki Chez Panisse restoranın eski şefi ve James Beard Ödüllü yemek kitabı yazarı David Tanis son kitabı “Market Cooking” in arkasındaki araştırmayı İzmir Gastrofest katılımcılarına anlatacak.
- Beyrut'un sürdürebilir tarım kültürünü ve geleneklerini destekleyen Souk el Tayeb pazarının ve bu pazara bağlı çalışan Tawlet restoranlarının yaratıcısı, kurucusu, aynı zamanda şef, yazar, eğitmen, televizyon programlarının yemek yıldızı ve Orta Doğu'nun yemek kahramanı Kamal Mouzawak da 20 Ekim'de İzmir'de olacak.

-İsraelin tanınmış ve köklü restoranı Eucalyptus'un sahibi ve şefi Moshe Basson, geçen yıl İzmir Gastro Fest'e konuşmacı olarak katılmıştı. İzmir'e hayran kalan Basson bir kez daha unutulmaz bir workshop gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
- Dünyanın muhteşem pazarları arasında ittifak sağlayan Magnificent Seven (M7) anlaşmasının mimarları, Borough Market yöneticisi David Matchett ve Markthalle Neun ortaklarından Bernd Maier bu projenin global önemini ve değerini anlatacaklar.
-20 yıl kadar önce Türkiye'nin ilk organik çiftliğini kuran ve sürdürülebilir kılarak kendinden sonra gelenlere yol gösterici olan Gürsel Tonbul bu zorlu ama anlamlı süreci bizlerle paylaşacak.

-Büyük ve Küçük Menderes Havzaları'ndaki üretici pazarlarının ağ yapılarını ortaya çıkaran “Pazaryerinden' tasarım projesinin sunumunu Güher Gürcan, Gamze Gündüz ve tanınmış yemek antropoloğu Tangör Tan ‘Sempozyum' bölümünde yapacaklar.
-Aynı zamanda, Maksut Aşkar, Esen Hünal, Ali Ronay, Yılmaz Öztürk, Müge Ergül, Osman Sezener, İsmet Saz, Melih Demirel, Pelin Çakar ve Deniz Temel gibi Türk gastronomi dünyasının önde gelen şefleri yaratıcı lezzetlerini paylaşmak üzere İzmir Gastro Fest'e konuk oluyor:

Katılan Retoranlardan Bazıları
Neolokal, Toi, Lucca, Cantinery, Frankie, Ringa, Pandeli, Sanayi 313, Od Urla, Ayan Meyan, LA Bağları, Murano's, Vino Lokale, Hiç Tadım Atölyesi, Sevilen, Kitchen Project, Seçkin Et, Balık Ada, Kokoreççi Baki Usta, Tatari , Atölye Kivi:

Biletix Bilet Fiyatları


Genel Giriş - 180.00 TL



 
Saatleri : 20 Ekim 2019 / 09.30

P
S
Ç
P
C
C
P
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


Etkinliklerinizi etkinlik@izmir.com.tr
e-posta adresimize gönderin, yayınlayalım..